Tot uw dienst

Bijles, conversatieles, privé-/groepsles, stagevoorbereiding, examentraining, huiswerkbegeleiding, sollicitatietraining, uitspraak, grammatica, spreekvaardigheid, vocabulaire.

nieuw:

Frans als vrijetijdsbesteding voor jongeren. Literatuur en conversatie voor gevorderden. Opfrisfrans voor ondernemers.

... en het werkt!

lees de verhalen ...

• Privéles in examenjaar

Onze dochter heeft in haar examenjaar acht maanden privéles gehad van Mme Gitard; zij liep te veel achter met haar kennis van het vak Frans. Via internet vond ik deze bijles. Mijn dochter en ik hadden een informatief gesprek over de bijlessen. Er was direct een wederzijdse klik. Mme Gitard heeft ervaring in het lesgeven van haar moedertaal Frans. Ze liet ons de boekjes zien die ze gebruikt om onder andere de grammatica uit te leggen. Ze informeerde naar de lesboeken van onze dochter en of zij contact met de middelbare school zou mogen leggen, indien zij vragen had over de lesstof. Kortom: het was een goede intake, die ons veel vertrouwen gaf; ze sprak met kennis van zaken.
Mijn dochter had veel baat bij de structuur van de bijles Frans; er werd op alle fronten aan haar kennis gespijkerd en er werd afgestemd op de toetsen van school. Voor een mondeling examen werd de spreekvaardigheid veel geoefend, bij moeilijke woorden een beetje fonetiek gebruikt, zodat de uitspraak helder werd. Hierdoor heeft mijn dochter veel zelfvertrouwen gekregen. Wat zij heel fijn vond was de rustige lesomgeving. Er was veel humor tijdens de les, ze hadden er beiden plezier in.
Mme Gitard heeft veel geduld en begrip, luistert goed en stimuleert op een hele positieve manier de leerling. Als voorbereiding op het eindexamen werd eerst de strategie van de tekst uitgelegd waarbij de meest voorkomende woorden en werkwoorden werden behandeld. Zo kreeg onze dochter vat op deze buitenlandse taal.

• Voettocht naar Santiago

Begin dit jaar ben ik begonnen met de Franse lessen bij Danielle. De reden hiervoor was dat ik de Camino naar Santiago wil gaan lopen vanuit Nederland en ik vind dat ik dan wel Frans moet kunnen spreken of in ieder geval beter verstaan. De lessen gaan heel goed over het dagelijkse leven en Danielle kan met veel humor en geduld lesgeven.

• Pied-à-Terre in Zuid-Frankrijk

Sinds mijn man en ik een pied-à-terre in Zuid-Frankrijk hebben, zijn we een paar keer per jaar in dit mooie land. Hoe vaker we er komen, hoe meer we merken dat we tekortschieten in het spreken van de taal.
Danielle woont ruim twintig jaar in Nederland en spreekt en beheerst, in mijn visie, perfect Nederlands. Door haar brede interesse zijn haar lessen gevarieerd. Ook de humor ontbreekt niet. Haar enthousiasme voor literatuur, film, cultuur, etc. brengt ze over op haar leerlingen door regelmatig rendez-vous te organiseren; alles vrijblijvend uiteraard.
Wij hebben ervaren dat haar lessen geschikt zijn voor alle niveaus zowel op het gebied van grammatica als spreekvaardigheid. Wij leren niet alleen de taal maar ook de achtergronden en gewoonten van de Fransen. Een verrijking wat ons betreft.

• Baan in Franstalig land

Dankzij haar flexibiliteit veranderde mevrouw Gitard in een mum van tijd van naam plus telefoonnummer in een enthousiaste docente Frans met een uitstekende kennis van de Franse taal en cultuur. Wat ik vooral waardeer is dat mevrouw Gitard meedacht met mijn behoefte en situatie en daaraan haar lesmethode aanpaste. Ik heb veel profijt gehad van haar lessen en haar aanpak. Deze lessen had ik genomen om me voor te bereiden op een baan in een Franstalig land. Dankzij mevrouw Gitards lessen spreek ik nog vloeiender en zelfverzekerder Frans.